La volta a Menorca en kayak en 8 dies
El kayak de mar és una de les activitats a Menorca amb més adeptes cada dia. I és que descubrir la seva costa, de platja a platja, al teu ritme, és una experiència inoblidable. A Menorca pots fer formidables rutes en kayak d’un o dos dies, però també pots fer la volta a Menorca en kayak. T’hi atraveixes?
A la nostra secció de Menorca en kayak hi trobaràs moltes rutes en kayak d’un dia. En aquest cas, però, et donem tots els secrets per fer la volta a Menorca en kayak de mar de la mà de David Mascaró, de DMS Sports&Kayak, que amb la seva experiència com a guia us ofereix tots els consells necessàris per gaudir de l’aventura i us proposa la millor manera de distribuir les etapes resolent els problemes logístics que us pugueu trobar durant la travessa.
La volta a Menorca en kayak de mar, es pot realitzar en 8 dies fent dues etapes diàries: una al matí, abans que el sol sigui massa fort i l’altra a la tarda, quan aquest comenci a baixar però encara us quedin 3 h de llum. En total arribareu a recórrer uns 125 km de costa, depenent de la sinuositat del vostre trajecte. Tot i això, la volta a Menorca en kayak s’ha de prendre com una travessa on l’objectiu principal és el camí, descobrir tots els racons que hi trobareu, sense obsessionar-vos a completar-la. La condició física de cada un i l’estat del mar ens poden fer canviar de plans.
La millor època per realitzar la volta a Menorca en kayak és l’estiu ja que els dies són més llargs, la meteorologia i l’estat de la mar acompanyen i els nuclis turístics en funcionament ens permetran anar comprant menjar i aigua pel camí. Per contra, heu de tenir en compte que trobareu les platges molt concorregudes i el mar ple de barques que, com nosatres, gaudeixen d’unes vacances a Menorca. Juny i setembre són mesos amb bones condicions meteorològiques i menys freqüentació a les platges.
A part d’una experiència mínima en navegació en kayak de mar, us detallem el material indispensable per afrontar aquesta aventura.
- Kayak de travessa amb compartiments estancs per portar el necessari sense que es mulli i equipat amb reposapeus i línia de vida.
- Pala, cobrebanyera i armilla salvavides.
- Cap de remolc.
- Bosses estanques o bidons per assegurar-nos que les nostres coses arriben seques al final del dia.
- Mapa de Menorca i/o aeroguia plastificada.
- Equip adequat per a l’aigua i l’època de l’any per protegir-nos la pell del sol i dels fregaments a l’estiu, i del fred a l’hivern.
- Calçat d’aigua tancat o fermat com ara escarpins o sandàlies.
- Protecció del sol en general (gorra, crema solar, ulleres de sol, etc.).
- Sac de dormir, màrfega, tendal, mosquitera i llanterna.
- Roba d’abric lleugera per a la humitat del vespre.
- Estris per cuinar.
- Farmaciola bàsica.
- Telèfon mòbil i contacte diari amb alguna empresa especialitzada o persona a terra per saber on és el grup i obtenir previsions meteorològiques diàriament.
- I nos us deixeu la tovallola i les ulleres per fer snorkel a les millors cales de Menorca.

Menjar i dormir durant la volta a Menorca en kayak
Les etapes proposades estan pensades per poder aturar al migdia a punts amb serveis on poder comprar provisions i passar la major part de les nits a platges verges on no us molesti ningú. Recordeu aprofitar les aturades a llocs amb cobertura per fer la telefonada diària de seguretat amb el vostre contacte de control a terra.
Tingueu en compte que a Menorca és pràcticament impossible trobar fonts naturals d’aigua i, en cas de trobar-les, no és fiable que siguin d’aigua potable. El més recomanable és comprar ampolles d’1,5 o 2 L ja que, a diferència de les garrafes de 5 L o més, entren bé a qualsevol compartiment del kayak.
Dormir a les platges de Menorca és una cosa que s’ha de fer amb respecte per l’entorn i amb molta cura, ja que no està permès acampar-hi. El més recomanable és muntar un tendal per evitar la humitat just quan es fa fosc i desmuntar-lo quan apunta el dia. Si a l’entorn proper a la platja hi ha un pinar on poder romandre discretament i arredossats, molt millor.
A l’hora de marxar, si no hi ha contenidors, emporteu-vos les escombraries per llençar-les a la propera aturada on pugueu fer-ho.
La volta a Menorca en kayak etapa a etapa
La volta a Menorca en kayak la podem començar pel punt i la direcció que vulguem però un aspecte clau a l’hora de decidir-nos és el temps. És molt recomanable dissenyar la travessa en funció del temps a Menorca i l’estat del mar el mateix dia que partiu.
DIA 1. Cala Torret – Sa Mesquida
DIA 2. Sa Mesquida – Arenal de Mongofre
DIA 3. Arenal de Mongofre – Cala Viola
DIA 4. Cala Viola – Platges d’Algaiarens
DIA 5. Platges d’Algaiarens – Platja de Son Xoriguer
DIA 6. Platja de Son Xoriguer – Cala Mitjana
DIA 7. Cala Mitjana – Cala Llucalari
DÍA 8. Cala Llucalari – Cala Torret
La distància recorreguda a cada etapa és molt relativa ja que depèn molt de la sinuositat del vostre trajecte durant la travessa. De la mateixa manera, el temps que dediqueu a cada etapa depèn directament del vostre ritme.

DIA 1. Cala Torret – Sa Mesquida (15,5 km • 3h 45min)
ETAPA 1. Cala Torret – Cala Rafalet.
Distància: 7.5 km • Temps estimat sense aturades: 1h 45min
Sortint de cala Torret trobareu una bona rampa d’avarada a la qual podeu accedir en cotxe per descarregar els kayaks i el material amb comoditat. Seguint la costa cap a l’est veurem de seguida el far de l’illa de l’Aire, el primer dels 7 fars de Menorca que trobareu durant la travessa i l’únic que no és a terra ferma. L’illa de l’aire, famosa per les seves sargantanes negres endèmiques i úniques al món, és també un punt important de descans d’aus migratòries. El freu entre l’illa de l’Aire i Menorca és una zona de pas de moltes barques que van i vénen del port de Maó. Aneu alerta.
Aquest tram de costa és força turístic i passareu pels nuclis urbanitzats de la platja de Punta Prima i s’Algar. Entre aquests dos punts hi ha la petita zona d’estiueig d’Alcalfar, on podreu observar, dalt dels penya-segats, la seva imponent torre de defensa.
Just passada la urbanització de S’Algar, trobareu una cova sota d’uns grans penya-segats i una entrada. Heu arribat a cala Rafalet, on podreu desembarcar a la seva petita platja i descansar dins l’ombra del seu gran alzinar, que trobareu al darrere.
ETAPA 2. Cala Rafalet – Sa Mesquida
Distància: 8 km • Temps estimat sense aturades: 2h
Just sortir de cala Rafalet, seguireu direcció nord fins a travessar l’entrada del port de Maó. En aquest punt s’ha d’anar en compte amb el trànsit d’embarcacions que tornen a port a darrera hora del dia, especialment a l’estiu. El pas a la costa nord es fa per la Mola de Maó i la punta de l’Esperó, un punt on podeu trobar vents més forts i la mar picada. En cas de forta maror i de no voler fer la volta per l’exterior de la punta de l’Esperó, hi ha una drecera per l’interior del port des de cala Teulera, darrere l’illa de Lazareto. El petit tram de terra que separa cala Teulera de la costa nord, però, l’haureu de fer amb el kayak a coll.
Un cop passat aquest tram, ja sereu a la costa nord de Menorca, de pedra de pissarra i vegetació més baixa adaptada al fort vent de tramuntana. Passareu el cap Negre i el nucli d’estiueig des Murtar. Tot seguit veureu la platja de Sa Mesquida, al peu d’una torre de defensa construïda el segle XVIII, durant les dominacions angleses a Menorca. Abans d’arribar a la platja passareu per un petit nucli urbà, a l’esquerra, amb un bar i un petit supermercat on comprar aigua i menjar. El millor lloc per dormir a Sa Mesquida és la platja, sota el Pa Gros, un turó que ens aportarà protecció en cas de vent.

DIA 2. Sa Mesquida – Arenal de Montgofre (15,5 km • 3h 45min)
Etapa 3. Sa Mesquida – Cala Presili
Distància: 9 km • Temps estimat sense aturades: 2h 15min
La major part d’aquesta jornada de la volta a Menorca en kayak navegareu per aigües del parc natural de S’Albufera des Grau, l’únic parc natural de Menorca. Des de Sa Mesquida a Es Grau no hi ha platges per desembarcar, excepte el macar de Binillautí. La platja des Grau, en canvi, és gran i està protegida per l’illa d’en Colom. També hi ha un petit nucli d’estiueig on comprar provisions, ja que no trobareu cap nucli urbà fins l’endemà. Una bona idea per estirar les cames és visitar l’albufera des Grau per l’itinerari de Sa Gola, que transcorre per darrere la platja, un dels millors llocs per observar ocells a Menorca. Per banyar-nos, en canvi, és millor anar fins a les platges verges de l’illa d’en Colom.
A Es Grau hi trobareu l’empresa de lloguer de kayaks Menorca en Kayak, amb un punt de lloguer a la platja, on podeu acudir si necessiteu alguna cosa per la vostra travessa.
Seguint la costa, amb el far de Favàritx al nord com a punt de referència, arribareu a la platja de Sa Torreta primer, i a cala Tortuga i cala Presili, després. Aquestes dues darreres són unes de les platges verges més apreciades de Menorca, però no tenen l’ombra que us ofereix el magnífic pinar de cala Sa Torreta.
Pots veure informació més detallada del tram entre Es Grau i cala Sa Torreta en kayak a la nostra secció de rutes en kayak a Menorca.

Etapa 4. Cala Presili – Arenal de Mongofre
Distància: 6,5 km • Temps estimat sense aturades: 1h 30min
Quan baixi el sol podreu vorejar el cap de Favàritx i el seu far característic, una foto obligada, ja que pocs fars es troben tant a prop del mar i a una alçada similar. El paisatge és agrest i us recorda que sou en un dels punts més castigats per la tramuntana. Si heu de passar amb vent, és una zona on trobareu molt onatge i en totes direccions. Penseu a passar amb el cobrebanyera posat i tot ben subjectat al kayak.
Una cop passat el far, trobareu S’Escala, una cala molt tancada i protegida i un dels millors llocs per practiar snorkel a Menorca. Després trobareu cala en Caldes, totalment verge, agresta i sense accés rodat per els turistes, com l’arenal de Mongofre, una platja idíl·lica per passar la nit. Al matí, gràcies a la seva orientació, és possible veure-hi la sortida del sol.

DIA 3. Arenal de Mongofre – Cala Viola (18 km • 4h 30min)
Etapa 5. Arenal de Mongofre – Fornells
Distància: 12 km • Temps estimat sense aturades: 3h
A poca distància de l’arenal de Mongofre, hi trobareu el port d’Addaia, un petit port natural arredossat de la tramuntana ideal per a embarcacions petites. A l’altre costat de l’entrada del port hi ha Na Macaret, un petit nucli d’estiueig del municipi d’Alaior. Protegint aquest conjunt hi ha els illots d’Addaia, amb molts racons per descobrir, fer un bany i practicar snorkel. Podeu veure informació més detallada del tram entre Na Macaret i l’arenal de Mongofre en kayak de mar a la nostra secció de Menorca en kayak.
Seguint cap a l’oest passareu per l’arenal d’en Castell, una platja molt turística però espectacular per les seves grans dimensions i la forma de ferradura molt tancada i protegida. Passareu també per l’arenal de Son Saura del nord, amb la urbanització Son Parc al seu costat. Una mica més endavant trobareu cala Pudent i, just abans de passar la Mola de Fornells, cala Tusqueta, racons verges i tranquils que conviden al bany.

La Mola de Fornells, en canvi, és un tram amb penya-segats alts, sense possibilitat de desembarcar-hi en cas de mal temps i on podeu trobar vent i onatge a causa de la seva escassa redossa. Si l’estat del mar acompanya podreu entrar a les nombroses coves que hi trobareu, com per exemple la cova dels Anglesos, navegable sense problemes en kayak sempre que el mar estigui tranquil. És probable que trobeu altres kayakistes que vénen de la població de Fornells a veure les coves.
I, per fi, l’entrada de la badia de Fornells i el seu famós poble de pescadors, actualment convertit en un nucli turístic de referència on és típic menjar caldereta de llagosta. A Fornells, hi trobareu empreses de lloguer de kayaks com Katayak o Dia Complert on podeu acudir si necessiteu alguna cosa per continuar la vostra travessa. Aquí podeu consultar informació de tots els detalls per si voleu recórrer l’interior de la badia de Fornells en kayak.
Fornells és una parada imprescindible per proveir-se d’aigua i menjar de cara als 2 o 3 dies següents, ja que el tram de costa nord que queda fins a Ciutadella de Menorca és el més verge i no hi ha gaires punts per abastir-se. Segurament és el tram més espectacular, però si el temps no acompanya es pot fer llarg i dur.
Etapa 6. Fornells – Cala Viola
Distància: 6 km • Temps estimat sense aturades: 1h 30min
Convé no sortir gaire tard de Fornells per poder gaudir amb temps i tranquil·litat el pas del cap de Cavalleria i el seu far, el qual ja es pot veure i ens guiarà desde la sortida de Fornells. Si el vent no ve de terra i no és gaire fort, és recomanable navegar en direcció recta al far de Cavalleria, sense resseguir el litoral, ja que la propera platja de cala Tirant no és dels millors llocs d’aquesta etapa. En passar per la punta del cap de Cavalleria navegareu sota els penya-segats més alts i majestuosos de Menorca i, al punt més alt, observareu vigilant el far de Cavalleria. Després de navegar entre diferents illots, es baixa cap al sud fins a trobar cala Viola de Ponent, una cala amb tres platges petites per passar la nit i gaudir d’una de les millors postes de sol de Menorca.

DIA 4. Cala Viola de Ponent – Platges d’Algaiarens (14,5 km • 3h 45min)
Etapa 7. Cala Viola de Ponent – Cala en Calderer
Distància: 6,5 km • Temps estimat sense aturades: 1h 45min
Esteu a punt de navegar per un dels trams més bonics, verges i salvatges de Menorca gràcies al seu accés difícil per terra y a la protecció del seu entorn. Us trobeu dins la Reserva Marina Integral del Nord de Menorca. A més, passareu per dues de les millors platges de Menorca com són la platja de Cavalleria i cala Pregonda, una de les platges més emblemàtiques de Menorca, protegida per uns carismàtics illots on podreu desembarcar i gaudir de la seva petita platja i d’una piscina natural. Seguint la costa, vorejant les penyes Blanques, arribareu a les illes Bledes i cala Barril, on la terra passa a ser d’un color argilós. Finalment arribareu a cala en Calderer, encaixonada entre penya-segats, i amb una platja d’aigües cristal·lines i relativament a recer del vent.

Etapa 8. Cala en Calderer – Platges d’Algaiarens
Distància: 8km • Temps estimat sense aturades: 2h
A la tarda i amb el sol més avall, seguireu cap a l’oest per un litoral molt accidentat i de color negrós fins a arribar al macar dels Al·locs, una platja de còdols que dóna pas a cala Pilar, una altra de les millors platges de Menorca, on el color canvia radicalment a causa del seu caràcter argilós. El tram final que ens queda fins a les platges d’Algaiarens és una zona de penya-segats amb poques possibilitats de desembarcar-hi. El final d’etapa però, després de passar la penya Roja, és espectacular. Les platges d’Algaiarens o La Vall, formades per la platja des Bot i la des Tancats, són les millors platges verges del nord de Ciutadella de Menorca. La platja des Bot és la primera que trobem i és la millor per passar la nit. És la més tranquil·la pel fet d’estar més lluny del pàrquing i la que està més a redossa dels vents del nord. A la seva part posterior hi trobareu una petita però interessant zona humida.

DIA 5. Platges d’Algaiarens – Platja de Son Xoriguer (25 km • 6 h)
Etapa 9. Platges d’Algaiarens – Cala en Blanes
Distància: 15km • Temps estimat sense aturades: 3h 30min
Aquesta és l’etapa més llarga de la volta a Menorca en kayak. Tant bon punt sortiu de les platges d’Algaiarens, passareu Ses Fontanilles i el codolar de Biniatram, per després trobar la cova d’en Guàrdia, accessible i amb una entrada de llum espectacular. Una mica més a l’oest, arribareu a cala Morell, un dels nostres llocs preferits per fer snorkel a Menorca. A cala Morell hi ha un restaurant obert a l’estiu per si necessiteu comprar aigua o menjar alguna cosa. Una bona ocasió per estirar les cames és visitar l’espectacular necròpolis prehistòrica de cala Morell, que trobareu a pocs metres de la platja, amb 14 coves d’enterrament picades a la roca. Des de cala Morell fins a cala en Forcat, just abans d’arribar al port vell de Ciutadella de Menorca, la costa és abrupta i, amb mala mar, perillosa, sense opcions per desembarcar a terra. Heu de calcular unes 3 h a un ritme suau però sense parar de remar per arribar a bon port. Navegareu sota els imponents penya-segats i el far de Punta Nati i, en tombar cap al sud, si l’estat del mar ho permet, podreu passar sota el pont d’en Gil, un pont de roca natural espectacular.
Etapa 10. Cala en Blanes – Platja de Son Xoriguer
Distància: 10km • Temps estimat sense aturades: 2h 30min
El tram de Ciutadella de Menorca a Son Xoriguer es fa una mica llarg perquè és una zona molt turística, urbanitzada i sense gaire interès paisatgístic. A més, heu d’anar alerta a l’hora de creuar la zona del port vell i el dic exterior del port nou de Ciutadella, a causa del trànsit marítim que entra i surt dels ports i les urbanitzacions properes. Un cop arribeu a l’extrem sud-oest, podreu passar molt a prop del far d’Artrutx, que es troba a pocs metres per sobre del nivell del mar. En voltar el cap d’Artrutx, segurament trobareu el mar mogut, com gairebé sempre passa als punts on conflueixen vents i corrents diferents. Des del cap d’Artrutx fins a la platja de Son Xoriguer no trigareu més de mitja hora, segons el vostre ritme, deixant enrere la platja de cala en Bosc. Extremeu les precaucions quan passeu pel canal que comunica el mar amb el port artificial de cala en Bosc, on la navegació en kayak està prohibida. A Son Xoriguer, hi trobarem Surf & Sail, una empresa d’activitats nàutiques i lloguer de kayaks on podeu acudir si necessiteu alguna cosa.

DIA 6. Platja de Son Xoriguer – Cala Mitjana (12,5 km • 3h)
Etapa 11. Son Xoriguer → Cala Turqueta
Distància: 7 km • Temps estimat sense aturades: 1h 45min
A la urbanització de Son Xoriguer, hi podeu comprar menjar i aigua, però a partir d’aquest punt ho podreu fer cada dia, ja que a la costa sud, intercalats entre els diferents trams de costa verge, hi anireu trobant nuclis turístics on abastir-vos. Son Xoriguer és el punt de partida cap a les platges verges de Ciutadella de Menorca: Son Saura del Sud, cala Es Talaier i cala Turqueta. Veureu com el paisatge de la costa sud és molt més dolç que el de la costa nord, dominat pels penya-segats de pedra calcària de mitjana alçada, de colors clars, interromputs per platges d’arena blanca, aigua turquesa i pins fins a la mateixa platja on poder descansar protegits del sol amb comoditat. Una bona migdiada sota els pins i com nous.
Etapa 12. Cala Turqueta – Cala Mitjana
Distància: 5,5 km • Temps estimat sense aturades: 1h 15min
Sortint de cala Turqueta en direcció est arribareu a cala Macarella, una de les platges més famoses de Menorca. A l’entrada, a mà esquerra, hi trobareu primer cala Macarelleta, la seva germana petita. Aquestes dues platges són autèntiques joies naturals que els mesos d’estiu acostumen a estar molt freqüentades. Tot i això són platges ideals per descansar o fer snorkel als fons de les parets verticals del costat més oriental de cala Macarella. Seguint la travessa trobareu cala Galdana, espectacular i de gran bellesa però molt desmillorada a causa de la urbanització i els hotels que s’hi han construït. Aquí podreu disposar de tot tipus de serveis i d’una empresa de lloguer de kayaks a la desembocadura del torrent, (després de passar un pont, just al costat d’una rampa d’avarada) on podem acudir si tenim alguna necessitat per poder continuar la travessa.
De camí cap a cala Mitjana, i abans de la posta de sol, passareu per la cova de la Baldritja Encantada, la cova més llarga i profunda a la qual es pot accedir per la superfície al litoral de Menorca. Si l’estat del mar ho permet, podreu entrar-hi i arribar fins al fons (uns 180m), tot i que necessitareu un llum frontal, ja que per la seva orientació no hi entra llum a partir dels primers 40 m. Per trobar l’entrada haureu d’estar molt atents durant la navegació, perquè sembla una escletxa més dels penya-segats. En sortir de la cova, us queden uns 15 min per arribar a cala Mitjana, una altra de les millors platges de Menorca, d’arena blanca i aigües transparents.
A la nostra secció de rutes en kayak per Menorca, hi trobareu informació més detallada del tram entre cala Galdana i cala Mitjana en kayak.

DIA 7. Cala Mitjana – Cala Llucalari (8 km • 2h)
Etapa 13. Cala Mitjana → Sant Tomàs
Distància: 4 km • Temps estimat sense aturades: 1h
A cala Mitjana és recomanable aixecar-se aviat, ja que, com que és una platja verge amb bon accés amb cotxe, està molt concorreguda i a primera hora dels mesos d’estiu ja hi comencen a arribar banyistes. En el següent tram de la travessa fins a cala Trebalúger passareu pel pont de n’Ali, un pont de roca amb un encant natural únic que podreu travessar fins i tot amb una mica d’onatge. També trobareu unes de les millors coves de Menorca amb diferents atractius naturals, com un petit túnel, una entrada de llum al sostre o petites escletxes de sortida, que faran la navegació més entretinguda.

A cala Trebalúger, una platja verge de la costa sud sense accés en cotxe, podrem parar a descansar i, si teniu ganes de remar per un entorn diferent, ho podreu fer per la desembocadura del torrent que trobareu darrere la platja. És navegable en els seus primers metres segons els anys i les pluges d’hivern i primavera. A pocs minuts de cala Trebalúger, arribareu a les petites platges verges de cala Fustam i cala Escorxada, menys conegudes i, per tant, menys freqüentades.
A partir d’aquí, el litoral de penya-segats calcaris comença a baixar d’altura fins a arribar al centre de la costa sud de Menorca, amb les platges més llargues de l’illa. La primera que trobeu és la platja de Binigaus. Però abans, no us passeu de llarg la cova dels Contrabandistes, amb una petita platja de 2 m2 al fons. Una cova amb un encant especial.
Les últimes palades seran per arribar fins a la platja de Sant Tomàs, amb una urbanització on comprar menjar i aigua, on trobareu el centre de kayak DMS Sports&Kayak, una bona ocasió per si necessiteu alguna cosa per poder acabar la vostra travessa.
Etapa 14. Sant Tomàs – Cala Llucalari
Distància: 4 km • Temps estimat sense aturades: 1h
A la tarda és el moment de recórrer Son Bou, la platja més llarga de Menorca. Navegar per aquest tram de la costa sud tan pla es farà una mica monòton, però aviat s’acaba. Un cop passeu pels alts penya-segats que ens permetran abandonar la platja de Son Bou, arribareu a cala Llucalari. És una caleta verge i agresta, protegida per penya-segats imponents que ofereix un gran contrast respecte a la zona que acabeu de deixar enrere. Un racó perfecte per passar-hi la nit.

DIA 8. Cala Llucalari – Cala Torret (16 km • 4h)
Etapa 15. Cala Llucalari – Calescoves
Distància: 6 km • Temps estimat sense aturades: 1h 30min
El darrer dia de la volta a Menorca en kayak navegareu per un dels trams de Menorca amb més concentració de coves accessibles en kayak de mar. Aquesta etapa transcorre per un paisatge diferent del que hem vist fins ara, amb petites cales flanquejades per penya-segats abruptes, grutes i escletxes que en alguns casos es converteixen en coves que podreu explorar. Val la pena prendre’s amb calma l’etapa per anar descobrint els racons més amagats i gaudir d’aquests petits secrets. De cala Llucalari passareu a cala Sant Llorenç i, després d’una bona remada, a cala en Porter, on navegareu per sota de la famosa cova d’en Xoroi, convertida en un establiment turístic on els seus visitants ens observaran de dalt estant. A cala en Porter hi ha una urbanització on podreu proveir-vos del que necessiteu per després dinar a Calescoves, una cala molt protegida on hi acostuma a haver-hi moltes embarcacions fondejades. A les parets dels penya-segats de Calescoves hi podreu observar les coves artificials de la necròpolis prehistòrica més important de la Menorca talaiòtica.
Al nostre apartat de rutes de Menorca en kayak hi podeu consultar més detalls del tram entre cala en Porter i Calescoves en kayak de mar.
Etapa 16. Cales Coves – Cala Torret
Distància: 10 km • Temps estimat sense aturades: 2h 30min
Per acabar la nostra gran aventura de la volta a Menorca en kayak, navegareu per una costa baixa urbanitzada però amb molts racons i petites cales perfectes per nedar i descansar, com ara són la cala de Binidalí o la cala de Biniparratx. Passareu també per Binissafúller, on trobareu el caló Fondo, conegut popularment com les Olles de Binissafúller, un racó ideal per a fer snorkel. Finalment, podeu aturar-vos a la peculiar urbanització de Binibèquer Vell i passejar-vos pels els seus carrerons estrets i casetes blanques, la darrera parada abans d’arribar a cala Torret, final de la travessa.
Al nostre apartat de rutes de Menorca en kayak podeu consultar més detalls del tram entre Binissafúller i cala Torret en kayak de mar.
Lloguer de kayaks, material i serveis logístics per realitzar la volta a Menorca en kayak
Si no tens kayak o no pots portar el teu a Menorca, a DMS Sports&Kayak tindràs tot el material, serveis i assessorament necessaris per completar-la amb tota tranquil·litat i comoditat. Fins i tot, en cas de mal temps et vindran a recollir (material inclòs) per canviar de costa i seguir fent la ruta amb més seguretat. En cas de no acabar-la amb els dies de què disposis, us recolliran a qualsevol punt del litoral. I en cas de no tenir dies suficients per fer la volta completa, us ajudaran a dissenyar diferents rutes a mida per poder conèixer i gaudir dels millors trams del litoral menorquí navegant en kayak de mar.
Una opció molt bona per les vostres vacances a Menorca és venir amb avió just amb el necessari i deixar-te guiar per DMS Sports&Kayak.
Mapa de la volta a Menorca en kayak
Veure totes les nostres rutes en caiac a Menorca
L’AUTOR
David Mascaró, esportista i apassionat del caiac, de Menorca i del mar des de molt petit, va decidir unir ambdós conceptes per donar a conèixer la costa de Menorca a tots els seus visitants. Actualment és propietari de DMS Sports&Kayak, amb dos centres situats a dues de les millors zones per fer excursions, llogar caiacs i descobrir les coves i les platges verges de la costa sud de Menorca.
Deixa un comentari