
Cala Torret – platja de Binissafúller en caiac
Una excursió amb caiac lúdica i amable, que combinada amb una mica de snorkel i la visita al peculiar nucli turístic de Binibéquer Vell, es converteix en un passeig ideal pels que voleu començar a conéixer Menorca des d’un caiac.
La ruta
El petit moll de cala Torret, a la urbanització de Binibéquer Nou (Sant Lluís) en ofereix una rampa d’avarada amb accés en cotxe perfecte per iniciar la nostre ruta en caiac de mar. Sortint en direcció oest trobareu tot d’una cala de Binibéquer, la platja més gran que podreu visitar durant l’excursió. És una platja d’arena blanca i fina d’aigües netes i transparents que durant els mesos d’estiu acostuma a estar molt freqüentada i plena d’embarcacions fondejades. Un cop passada la platja, vorejareu uns illots costaners per trobar de seguida la cova des Pont, anomenada així pel pont de roca natural que trobareu a la seva entrada i que podreu travessar. Aquest pont crea un forat natural al sostre de la cova que, segons l’hora del dia, crea uns afectes lluminosos al mar molt atractius. A la cova hi podreu entrar sempre que l’estat de la mar us ho permeti, evitant entrar-hi amb vents de component sud o mar de fons.

Tot just sortir de la cova, seguireu remant vorejant, a mà dreta, una costa baixa urbanitzada per petites cases blanques que us acompanyarà durant tot el transcurs d’aquesta ruta en caiac per la costa sud de Menorca. Així, arribareu al famós nucli turístic de Binibèquer Vell, una peculiar zona residencial, dissenyada el 1972 per l’arquitecte Antoni Sintes Mercadal, simulant un antic poblat de pescadors de casetes blanques. Val la pena aprofitar la ocasió per estirar les cames i perdre’s pel laberint dels seus carrerons estrets, petits i empedrats. Una rampa d’avarada ens facilitarà molt el desembarc.

Passat Binibèquer Vell, trobareu els illots d’en Marçal, els quals protegeixen el caló Fondo, conegut popularment per Ses Olles de Binissafúller. Aquest és un dels bons lloc per posar-se les ulleres de bussejar i practicar snorkel a Menorca. És una petita entrada de mar que els veins han condicionat amb plataformes artificials a les roques i escales per facilitar l’accés al mar. A l’estiu està tancat a les embarcacions mitjantçant boies de seguretat que ens permetran amarrar els caiacs. És una zona amb molta fauna marina a poca profunditat on podreu nedar rodejats de petits bancs de peixos.

Després d’aquesta capbussada, podreu vorejar els illots d’en Marçal i arribar fins a la platja de Binissafúller, on una altra rampa d’avarada ens ajudarà a desembarcar. Aquesta és una platja familiar, on molts veins de la zona aprofiten la seva tranquil·litat i poca profunditat per anar-hi amb els més petits. Aquest és el final de la ruta, on podrem descansar i agafar forçes per tornar al punt d’inici. El trajecte de tornada ens obsequiarà amb la vista de l’imponent far de l’illa de l’Aire.
Cala Torret – platja de Binissafúller – Cala Torret
Distància: 8,24 km (4,3 milles nàutiques) • Temps estimat: 2 h 30 min
Si trobeu la ruta massa llarga, sempre us podeu organitzar amb algú que us vingui a buscar a Binissafúller, evitant així el trajecte de tornada.
• Lloguer de caiacs a cala Torret: DMS Sports&Kayak. Tel. 616 338 393
Com arribar a cala Torret
Cala Torret és a 11 km de Maó i a 6 km de Sant Lluís. Al sortir de Sant Lluís, passant per s’Ullastrar, us heu de dirigir cap a les platges de la costa sud agafant la cruïlla de Binibèquer, a mà esquerra. Al cap de 2,5 km al sud trobareu una rotonda on us haureu de desviar a mà esquerra en dirección a Binibèquer Nou. Un cop pasada la platja de Binibèquer, trobareu cala Torret a mà dreta.
Hi ha línia d’autobús a Binibèquer Nou des de Maó i Sant Lluís. Consulteu horaris i freqüències segons la l’època de l’any.
Mapa de la ruta
Veure les millors rutes en caiac a Menorca
L’AUTOR
David Mascaró, esportista i apassionat del caiac, de Menorca i del mar des de molt petit, va decidir unir ambdós conceptes per donar a conèixer la costa de Menorca a tots els seus visitants. Actualment és propietari de DMS Sports&Kayak, amb dos centres situats a dues de les millors zones per fer excursions, llogar caiacs i descobrir les coves i les platges verges de la costa sud de Menorca.
Les millors rutes de Menorca en caiac
-
Resseguir la costa de Menorca en caiac és la millor manera de descobrir el litoral de l’illa pam a pam. El caiac us permetrà acostar-vos al litoral de manera respectuosa, integrant-vos en el paisatge i la naturalesa que us envolta.
-
La volta a Menorca en kayak de mar en 8 dies. Distància i temps de les etapes. On abastir-se de menjar i on dormir. Tot el que cal saber per fer la travessa.
-
Aquesta ruta la podriem enomenar la ruta de les coves. Durant tota l’excursió anirem vorejant penya-segats calcaris, típics de la costa sud de Menorca, que en aquesta zona arriben fins els 40 metres d’alçada.
-
Tota aquesta ruta està dins el parc natural de s’Albufera des Grau, l’únic parc natural de Menorca, el qual inclou l’illa d’en Colom. La costa esta formada per roquissars de baixa alçada amb petites platges intercalades.
-
Una ruta en caiac que et permetrà descobrir nombroses coves i cales poc conegudes de la costa sud de Menorca, com les cales de Sant Llorenç i Llucalari.
-
La ruta transcorre per la costa nord de l’únic parc natural de l’illa, el parc natural de s’Albufera des Grau. El paisatge modelat per la tramuntana, presenta un litoral molt retallat...
-
Aquesta ruta en caiac comença al petit poble de pescadors de Fornells i recorre tota la badia, passant a prop d'antigues salines en desús, tranquiles cales solitaries i els seus illots.
-
El litoral d’aquesta ruta en caiac està format pels penya-segats calcaris típics de la costa sud de Menorca, tan sols interromputs per platges d’arena blanca com cala Mitjana i Trebalúger.
-
Una ruta amb caiac que us portarà fins a cala Escorxada, una platja verge i poc excesible de la costa sud de Menorca, navegant per una zona de grans contrastos, passant del litoral més pla de menorca a la zona de penya-segats calcàris de la costa sud.
-
Aquesta ruta en caiac travessa el litoral de la Mola de Fornells, una de les zones amb els penya-segats més alts de la costa nord de Menorca, i acaba a cala Tosqueta una cala verge ideal per descansar, nedar i fer snorkel.
Deixa un comentari