10 monuments de Menorca il·luminats per gaudir dels millors capvespres de l’estiu
Una bona ocasió per gaudir de les nits d’estiu a Menorca és acostar-nos als seus monuments il·luminats. Ja siguin torres de defensa del segle XVIII, restes megalítiques de l’època talaiòtica o la mateixa catedral de Ciutadella, observareu aquests monuments sota una prespectiva diferent que us permetrà passar d’una manera original els fosquets d’estiu a l’illa.

Castell de Sant Nicolau (Ciutadella)
Torre de planta octogonal, construida pels espanyols durant el s. XVII, abans de les dominacions britàniques. Té un fossat de 8 m d’ample i dos de fons, amb un pont d’accés a l’entrada. Un emplaçament ideal per a gaudir d’una de les millors postes de sol de Menorca sense sortir de Ciutadella, just a la bocana del port vell de la població i acompañat, a l’altre banda del port, per la llum del far de Sa Farola.

Torre de Fornells
Torre de defensa costanera construïda pels anglesos entre 1801 i 1802 amb l’objectiu de vigilar l’entrada al port de Fornells, impedir desembarcaments enemics i protegir el castell de Sant Antoni, situat molt a prop, dins la mateixa badia de Fornells. Està oberta al públic durant la temporada turística. Gràcies a la seva ubicació, aquest és un altre bon lloc per veure la posta de sol, en aquest cas, amb vistes al far de Cavalleria. Més informació de la torre de Fornells.

Talaiot de Torelló (Maó)
Un dels talaiots més gran i ben conservats de Menorca que conserva un portal amb llinda a la seva part superior. Es troba a tocar la població de Sant Climent i és un dels 32 jaciments arqueològics de la Menorca Talaiòtica com a bé patrimonial candidat a entrar en la Llista de patrimoni mundial de la humanitat de la UNESCO.

Torre des Castellar (Ciutadella)
Torre de defensa construïda pels britànics entre 1799 i 1802 amb la intenció de defensar la zona de ponent de Menorca com a suport al castell de Sant Nicolau en cas d’un possible desembarcament enemic. De planta circular i cos troncocònic, està envoltada per un fossat d’uns sis metres d’amplària. La trobareu a les formacions rocoses que tanquen cala Santandria, una de les caletes de la costa del sud de Ciutadella de Menorca.

Torre d’Alcalfar (Sant Lluís)
Entre la platja de punta Prima i el petit nucli urbà d’Alcalfar, trobareu aquesta torre de defensa del mateix nom. Fou construïda pels espanyols després de la seva conquesta de l’any 1782. Està situada dalt d’uns preciosos penya-segats en vistes a l’illa de l’Aire, amb el seu far imponent. Es troba dins el recorregut de l’etapa Punta Prima – Cala Sant Esteve del camí de Cavalls, l’etapa 19 del sender que dóna la volta a Menorca.

Talaiot de Trebalúger (Es Castell)
Assentament format per un monument en forma de torre de grans dimensions de planta el·líptica situat sobre un sortint rocós. Un lloc màgic i poc conegut ideal per veure sortir la lluna plena. És un dels jaciments arqueològics de la Menorca Talaiòtica candidat ser patrimoni mundial de la humanitat de la UNESCO.

Hospital militar de l’illa del Rei (port de Maó)
L’antic hospital militar construit pels anglesos durant les seves dominacions està ubicat a l’illa del Rey, al centre del port de Maó, entre les poblacions de Maó i Es Castell. Aquest edifici va ser la seu de l’antic hospital militar de Menorca des del segle XVIII fins als anys seixanta del segle XX. Donarà un toc de llum a les vostres passejades pel moll de llevant del port de Maó o pel passeig marítim de la ciutat, des d’on també podreu veure sortir la lluna les nits de lluna plena. Més informació de l’hospital militar i l’illa del Rei.

Talaiot de Trepucó (Maó)
El trobareu dins els jaciments del poblat talaiòtic de Trepucó, a tocar el nucli urbà de la ciutat de Maó. És un dels poblats talaiòtics més grans de Menorca i és d’accés lliure i grautït. També es troba dins de la llista dels 32 jaciments arqueològics de la Menorca Talaiòtica candidat a ser patrimoni mundial de la humanitat.

Catedral de Menorca (Ciutadella)
La catedral de Santa María de Ciutadella es troba al centre i al punt més alt de la ciutat i és la seu de la diòcesi de Menorca. Es tracta d’un temple d’estil gòtic construït entre els segles XIII i XIV per ordre d’Alfons III de Aragó després de la conquesta de Menorca als musulmanes, l’any 1287. Passejar pel casc antic de Ciutadella de Menorca, completament tancat al trànsit, és un autèntic plaer.

Taula de Binissafullet (Sant Lluís)
L’única taula de Menorca que trobareu il·luminada als vespres d’estiu. El poblat de Binissafullet es troba a peu de carretera entre Sant Lluís i Binissafúller.
Mapa
Coneixeu algún altre monument il·luminat de Menorca que poguem afegir a aquesta llista? Ens podeu deixar les vostres propostes a la zona de comentaris.
Gràcies
QUÈ FER 7 DIES A MENORCA
Sol, en parella, amb amicos o en família
Primavera | Estiu | Tardor | Hivern
28 pàgines en format PDF interactiu amb les millors platges, monuments, activitats, restaurants, etc. Una guia consultable des del teu ordinador, tablet o mòbil amb una selecció del més important de Menorca on pots triar què fer i què visitar, segons els teus gustos o necessitats. Un pla de viatge organitzat segons les 7 zones més interessants de l’illa.
Què veure a Menorca?
-
A Menorca no tot és sol i platja. El seu patrimoni natural i cultural és immens i l'activitat que l'envolta de vegades ens sembla inabastable. Per això s'organitzen multitud d'activitats i visites guiades ideals per conèixer-l'ho de prop. T'hi apuntes?
-
Tot el que no et pots perdre durant les teves vacances a Menorca, una illa de natura i cultura: platges, Camí de Cavalls, snorkel, monuments, flora i fauna, els fars, ...
-
Què fer a Menorca? 10 joies imprescindibles de vacances a Menorca: Cala Mitjana, la naveta des Tudons, les festes de Sant Joan de Ciutadella, la caldereta de llagosta i 6 més... Descobreix-les!
-
Calendari de festes patronals de Menorca. Les festes de Menorca poble a poble. De juny a setembre, des de Sant Joan, a Ciutadella, fins a les festes de Gràcia, a Máo.
-
Mercats d'estiu a Menorca. Consulta els pobles, carrers, places, dies i horaris. Mercats artesanals, mercats de nit, "mercadillos"...
-
Què fer 7 dies a Menorca? Sol, en parella, amb amics o en família. Primavera, estiu, tardor o hivern. Una guia en format PDF amb el pla de viatge que necessites amb més de 50 propostes.
-
Acosta't a la història i a l'art de l'illa visitant els museus de Menorca. Adreça, telèfon, horaris i preus dels museus de Menorca (Illes Balears).
-
No hi ha res com gaudir d’un espectacle des del pati de butaques del Teatre Principal de Maó, el teatre d’òpera més antic d’Espanya, amb més de 180 anys d’història.
-
Amb unes ulleres i un tub per bussejar n'hi ha prou per gaudir dels fons marins rics i transparents de Menorca. Et recomenem els millors llocs per fer snorkel a Menorca.
Deixa un comentari