
Poblat talaiòtic de Trepucó
Amb 5.000 m2, Trepucó és un dels jaciments arqueològics més grans de l’època talaiòtica, del qual només es conserva una petita part del poblat.
El poblat talaiòtic de Trepucó
Durant la Segona Guerra Púnica (218 aC), el poblat de Trepucó va ser parcialment destruït i, posteriorment, abandonat, després de la dominació romana (123 aC). Actualment es conserven alguns fragments de la muralla ciclòpia originària, dos talaiots, el recinte de taula i algunes restes d’habitatges. La zona visitable es troba dins un recinte tancat per una paret seca en forma d’estrella construïda al segle XVIII. Fora del recinte hi ha un talaiot més petit i algun altre habitatge. L’utillatge domèstic trobat a les excavacions es troba exposat al Museu de Menorca, a Maó.
• L’entrada és lliure i gratuïta.

Com arribar al poblat talaiòtic de Trepucó
El poblat talaiòtic de Trepucó es troba a tan sols 1 km de la població de Maó. Si agafem el carrer Cós de Gràcia fins al final, anirem a parar a la rotonda de la via de ronda, d’on surt el camí de Trepucó. Després de passar l’ermita de Gràcia i el cementiri, deixarem el camí dels Barrots a la dreta. Uns 450 m més endavant, trobem una cruïlla de quatre camins, on hem d’agafar el camí Verd a mà esquerra per, tot d’una, arribar al poblat.
No hi ha transport públic per arribar fins al poblat talaiòtic de Trepucó, però si agafem l’autobús que dona la volta a la ronda de Maó i baixem a la parada de Santa Maria, podem acostar-nos-hi amb una passejada.
Trepucó des del cel. Menorcaaldia.
Mapa de Trepucó
Veure el mapa Cultura talaiòtica a Google Maps
Veure tots els monuments talaiòtics
Visites guiades als monuments taliòtics
Nurarq: Res millor per entendre els secrets de la Menorca talaiòtica que una visita guiada per un dels poblats talaiòtics més interessants de l’illa: Torralba d’en Salort, al municipi d’Alaior, és un dels jaciments prehistòrics més grans de l’illa, on hi destaca la seva taula de grans dimensions i en perfecte estat de conservació. A part de les visites guiades, Nurarq organitza visites teatralitzades, tallers escolars, contacontes talaiòtics, teatre, demostracions de tir amb fona i, fins i tot, visites sota la lluna plena. Un programa farcit d’activitats que completaràn la teva visita i els teus coneixements sobre la cultura talaiòtica de Menorca. Informació d’horaris, preus i reserves: www.nurarq.com / 655 42 44 36 / 660 27 74 54
QUÈ FER 7 DIES A MENORCA
Sol, en parella, amb amicos o en família
Primavera | Estiu | Tardor | Hivern
28 pàgines en format PDF interactiu amb les millors platges, monuments, activitats, restaurants, etc. Una guia consultable des del teu ordinador, tablet o mòbil amb una selecció del més important de Menorca on pots triar què fer i què visitar, segons els teus gustos o necessitats. Un pla de viatge organitzat segons les 7 zones més interessants de l’illa.
Els millors monuments talaiòtics de Menorca
-
Les cultures pretalaiòtica i talaiòtica comprenen els costums i tècniques de les societats prehistòriques dels habitants de les Balears, fins a la conquesta romana (any 123 aC). La gran majoria de restes arqueològiques que podem trobar procedeixen de la cultura talaiòtica, que s’inicia aproximadament l’any 1000 aC, i és a Menorca on es localitza la major part d’aquest patrimoni.
-
Selecció dels 32 jaciments arqueològics de la Menorca Talaiòtica com a bé patrimonial candidat a entrar en la Llista de patrimoni mundial de la humanitat de la UNESCO
-
La naveta des Tudons és una construcció funerària pretalaiòtica usada entre els anys 1200 i 750 aC. Es tracta d’una tomba col·lectiva on es van trobar, en ser excavada i restaurada als anys cinquanta del segle XX, les restes d’almenys 100 individus.
-
Torre d’en Galmés és un dels poblats talaiòtics més grans de les Balears, i demana una visita amb temps i calma per no perdre-se’n cap detall. L’emplaçament i les restes arqueològiques ho mereixen.
-
Dins un petit barranc just abans d’arribar a cala Morell, al nord de Ciutadella, trobem aquesta espectacular necròpolis amb 14 coves d’enterrament picades a la roca. Aquest cementiri va estar actiu des de l’època pretalaiòtica fins al segle II dC.
-
Talatí de Dalt és un poblat talaiòtic de visita agradable molt ben integrat a l’entorn natural que l’acull. El recinte espiritual del poblat destaca per la columna que descansa sobre la llosa horitzontal de la taula, donant-li una configuració única.
-
Torrellafuda és un petit poblat talaiòtic d’entrada lliure que trobarem dins un boscarró ombrívol de vells ullastres. Anirem trobant les restes a mesura que avancem pel camí d’accés.
-
El poblat de Son Catlar destaca perquè és l’únic poblat talaiòtic de les Balears que conserva pràcticament intacta la muralla ciclòpia. Aquestes muralles estan construïdes amb grans blocs de pedra irregulars sense cap material que els uneixi.
-
Torretrencada és un petit poblat talaiòtic, força discret i apartat, però això no treu encant a la seva visita. El seu principal atractiu és la taula, que es diferencia de la resta per la seva columna lateral de reforç.
-
El poblat talaiòtic de Torralba d’en Salort destaca sobretot per la seva taula de grans dimensions i el seu recinte. Aquesta taula és de les més grans que podem veure a Menorca i es troba en perfecte estat de conservació.
Deixa un comentari