
Poblat talaiòtic de Torrellafuda
Torrellafuda és un petit poblat talaiòtic del terme de Ciutadella, d’entrada lliure, que trobarem dins un boscarró ombrívol de vells ullastres.
El poblat talaiòtic de Torrellafuda
Un cop hem arribat a l’entrada del camí que ens porta al jaciment, anirem trobant les restes a mesura que avancem. Primer veurem les coves d’enterrament, per després arribar a vorejar el talaiot. Darrere hi trobarem el recinte de taula amb unes quantes restes d’habitatges. Al seu voltant es poden veure trams de la muralla ciclòpia que el rodejava, amb dues portes d’accés, i molt transformada per les parets de pedra seca actuals. Aquest poblat va ser habitat fins al final de l’època romana.
• L’entrada és lliure i gratuïta.

Com arribar a Torrellafuda
Torrellafuda és a uns 9 km de Ciutadella. Aproximadament al quilòmetre 37 de la carretera general, trobem, a mà dreta venint de Ciutadella, el camí sense asfaltar que ens durà a Torrellafuda. Entrarem al lloc de Son Sintes, que vorejarem durant 1 km fins a trobar una zona d’aparcament. Un petit sender ens dirigirà a peu al conjunt talaiòtic voltant uns camps. Respecteu els sembrats.
No hi ha transport públic per anar al poblat talaiòtic de Torrellafuda.
Punts d’interès propers
• Torretrencada: Poblat talaiòtic, força discret i apartat. El seu principal atractiu és la taula, que, tot i no conservar el recinte que l’envoltava, es diferencia de la resta per la seva columna lateral de reforç. Més informació sobre el poblat talaiòtic de Torretrencada.
• Naveta d‘es Tudons: Construcció funerària pretalaiòtica usada entre els anys 1200 i 750 aC. Es tracta d’una tomba col·lectiva on es van trobar, en ser excavada i restaurada, les restes d’almenys 100 individus i objectes dels seus dipòsits funeraris. Més informació sobre la naveta des Tudons.
Mapa de Torrellafuda
Veure el mapa Cultura talaiòtica a Google Maps
Veure tots els monuments talaiòtics
Visites guiades als monuments taliòtics
Nurarq: Res millor per entendre els secrets de la Menorca talaiòtica que una visita guiada per un dels poblats talaiòtics més interessants de l’illa: Torralba d’en Salort, al municipi d’Alaior, és un dels jaciments prehistòrics més grans de l’illa, on hi destaca la seva taula de grans dimensions i en perfecte estat de conservació. A part de les visites guiades, Nurarq organitza visites teatralitzades, tallers escolars, contacontes talaiòtics, teatre, demostracions de tir amb fona i, fins i tot, visites sota la lluna plena. Un programa farcit d’activitats que completaràn la teva visita i els teus coneixements sobre la cultura talaiòtica de Menorca. Informació d’horaris, preus i reserves: www.nurarq.com / 655 42 44 36 / 660 27 74 54
Deixa un comentari