

Binissafúller – Punta Prima
caminant pel camí de Cavalls
L’etapa
Aquesta etapa del camí de Cavalls discorre pràcticament per carrers i vials asfaltats de nombroses urbanitzacions, a excepció de dos petits trams residuals de camí al principi i al final del recorregut. Comença a pocs metres de la platja de Binissafúller, des d’on, un cop travessada, caminarem uns metres per un petit sender per anar a parar a la carretera que uneix les diferents urbanitzacions d’aquest tram de costa del migjorn menorquí. Després de creuar el pintoresc nucli turístic de Binibèquer Vell, sense deixar l’asfalt, passarem per les urbanitzacions de Binibèquer Nou, Biniancolla i Son Ganxo. Des d’aquí, un altre petit sender ens conduirà fins a la urbanització de punta Prima. L’etapa acaba a l’altre extrem de la platja de Punta Prima, que acompanya aquest nucli turístic.
Distància: 8,1 km • Dificultat: Fàcil • Temps estimat a peu: 2 h 30 min
Alerta amb el trànsit rodat, ja que el recorregut transcorre majoritàriament per carreteres i vials força transitats, especialment a l’estiu, i no està condicionat per a vianants.

L’entorn
Aquest tram del camí de Cavalls recorre una zona plana i rocosa de la costa sud de Menorca, actualment urbanitzada. Hi destaquen els illots costaners de Binissafúller i la presència de l’illa de l’Aire i el seu far, que ens acompanyarà bona part del recorregut. A mig camí trobarem la cala de Binibèquer, on l’arena blanca i les aigües transparents ens convidaran al bany. A l’ombra del seu pinar hi trobarem taules de pícnic. Si el que ens ve de gust, però, és una bona capbussada, la podem fer al caló Fondo de Binissafúller (conegut popularment com “ses Olles”). Es tracta d’una zona poc profunda i molt segura per al bany, perquè durant l’estiu es troba delimitada per balises i les embarcacions hi estan prohibides.

No t’ho perdis
• Binibèquer Vell: Petit i peculiar nucli turístic dissenyat el 1972 per l’arquitecte Antoni Sintes Mercadal. Val la pena perdre’s pel laberint dels seus carrerons estrets.
• Cala de Binibèquer: El camí de Cavalls no travessa la platja, però hi passa ben a prop. Val la pena aturar-s’hi a fer un bany o, simplement, a descansar.
• Torre de Son Ganxo: Antiga torre de defensa costanera construïda entre el 1785 i el 1787 durant la dominació espanyola de Menorca. Va ser restaurada l’any 2011 i actualment és un refugi gestionat per l’Institut de la Joventut de Menorca. Informació i reserves.
Llocs d’interès propers
• Illa de l’Aire: Durant part del recorregut ens acompanyarà la visió de l’illa de l’Aire i el seu far. Aquest illot conserva una interessant biodiversitat amb un alt valor ecològic. N’és un bon exemple el fet que allotja la població més densa de sargantana balear Podarcis lilfordi de Menorca.

Com arribar
Durant tot el recorregut, anirem trobant diferents urbanitzacions amb els seus serveis habituals com ara bars, restaurants i petits supermercats. Gairebé tots, oberts només durant la temporada turística.
Binissafúller es troba a poc més de 9 km de Maó i 5 km de Sant Lluís. Haurem de sortir d’aquesta població passant per s’Ullastrar i dirigir-nos cap a les platges de la costa sud. A uns 2 km, després de la cruïlla de Binibèquer i a l’alçada del poblat talaiòtic de Binissafullet, haurem de girar a mà esquerra, per tornar a girar a la dreta al cap de 2 km més. Aquest vial ens condueix fins a la platja de Binissafúller i, uns metres més endavant, al punt de partida de l’etapa. Des de Sant Lluís també podem arribar fins a punta Prima, deixant enrere les carreteres d’Alcalfar i Son Ganxo.
Durant tot el recorregut trobarem diversos aparcaments per deixar-hi el vehicle. El de la platja de Binissafúller es troba a 500 m de l’inici de l’etapa, però allà mateix també hi tenim un petit terreny per aparcar-hi.
Durant la temporada turística hi ha diverses línies d’autobús des de Maó i Sant Lluís que tenen parada a Binissafúller, Binibèquer i punta Prima. Consulteu horaris i freqüències segons la l’època de l’any.
Allotjament i logística
Buscar allotjament a Binibèquer Vell, molt a prop de Binissafúller.
Buscar allotjament a punta Prima.
Si vols fer el camí de Cavalls per etapes, ja sigui una part o la seva totalitat, hauràs de planificar bé la teva travessa. El sender no està dotat d’albergs ni allotjaments per a senderistes i per pernoctar hauràs d’aprofitar els allotjaments turístics que trobaràs durant el seu recorregut. Això dificulta molt fer la travessa fora de la temporada turística.
És important que adaptis el disseny de la teva travessa a la teva condició física i la teva experiència com a senderista. En molts casos, l’opció ideal és contractar un servei logístic que et solucioni aquestes mancances, de manera que tu puguis gaudir al 100% de l’experiència.
Camí de Cavalls 360º és una agència de viatges especialitzada que et facilita fer el sender per etapes de manera autoguiada i amb una sèrie de serveis associats entre els que inclou allotjament i logística. Camí de Cavalls 360º t’ofereix diferents opcions perquè puguis fer el Camí de Cavalls amb autonomia, adaptant-se a les teves necessitats.
Mapa de l’etapa 18 del camí de Cavalls
Veure totes les etapes del camí de Cavalls
GUIA RECOMENADA
El Camí de Cavalls. La volta a Menorca en 10 dies. Triangle Postals
Deixa un comentari